Diskusné fórum

Bitku o prvenstvo v Čeladnej rozhodlo play-off
Finálové kolo Czech Open 2010 na ihrisku Prosper Golf Resort Čeladná prinieslo nesmierne dramatické chvíle. Líder tretieho dňa Peter Hanson zo Švédska mal síce náskok štyroch rán, ale ten stratil hneď na úvodných jamkách posledného kola. A tak sa bitka o prvenstvo stala veľmi otvorenou.

Do predných pozícií sa pomaly posúvali Gary Boyd či Peter Lawrie. Obľúbenec divákov Miguel Ángel Jiménez záverečný deň nezvládol a prepadol sa z druhého na siedme miesto. Rekordný počet 11 500 divákov sledovalo, ako sa bude vyvíjať dramatická bitka o titul Czech Open 2010.
Hanson sa na chvíľu vrátil do čela, ale na najťažšej 12. jamke turnaja znova pochybil. Zahral doublebogey a zdalo sa, že jeho šance na titul sú zmarené. Avšak dokázal si zapísať konečné celkové skóre 10 pod par, rovnako, ako jeho dvaja najväčší konkurenti – Angličan Gary Boyd a Peter Lawrie z Írska.
Takže ani po 72 odohraných jamkách v priebehu štyroch dní nebolo známe, kto je víťazom. Nasledovalo play-off, v ktorom sa na druhej jamke predsa len presadil švédsky hráč. Sedemmetrový putt na birdie premenil a pripísal si titul z Czech Open 2010. Potvrdil tak, že po minuloročnom prvenstve Oskara Henningsona sa švédskemu golfu na českom území neobyčajne darí. V prvom ročníku Czech Open v rámci európskej série pred šestnástimi rokmi sa taktiež radoval Petr-Ullrik Johansson (1994).
Hanson priznal, že posledný deň bol ako na hojdačke. „Jednu chvíľu som sa vrátil na 11 pod par, ale potom zase prišli straty a do poslednej lopty bolo o čo bojovať,“ uviedol po získaní štvrtého prvenstva na európskom okruhu. Nakoniec podľa neho bolo ideálne, že ihneď po dohraní mohol ísť do play-off. Pauzu na odpočinok odmietol.
„Bol som na rozdiel od súperov v plnom tempe, nevychladol som a to mi možno pomohlo, hoci pred tým som sa dosť natrápil,“ povedal víťaz na tlačovej konferencii a pochvaľoval si, aký prežil na severe Moravy skvelý týždeň. A to nielen kvôli tomu, že je teraz na pozícii pre automatickú nomináciu do výberu Európy na októbrový Ryder Cup.
„Mám za sebou krásny týždeň, na turnaji všetko dokonale klapalo a my sme mali čas sústrediť sa na kvalitnú hru. Podmienky hráčom jednoznačne pomáhali,“ vyhlásil pochvalne Hanson.

Počet prispevkov: 0 Pridaj príspevok

Pridaj príspevok:

Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.

späť

Prihlásenie

Rebríček hráčov

• World ranking
  • USA
  • Európa
1. Rory McIlroy NIR
2. Luke Donald ENG
3. Lee Westwood ENG
4. Bubba Watson USA
5. Matt Kuchar USA
6. Hunter Mahan USA
7. Tiger Woods USA
8. Steve Stricker USA
9. Martin Kaymer GER
10. Phil Mickelson USA

Aktualizované 14.5.2012

Kompletný svetový rebríček

Golf v týždni (14.5.-20.5.2012)

PGA Tour

17.5.-20.5.2012 HP Byron Nelson Championship
Ihrisko: TPC Four Seasons Resort, Irving, Texas, USA
Obhajca titulu: Keegan Bradley

EUROPEAN Tour

17.5.-20.5.2012 Volvo World Match Play Championship
Ihrisko: Finca Cortesin, Casares, Andalucia, Španielsko
Obhajca titulu: Ian Poulter

LPGA Tour

17.5.-20.5.2012 Sybase Match Play Championship
Ihrisko: Hamilton Farm Golf Club, Gladstone, USA
Objaca titulu: Suzann Pettersen

Golf v TV (14.5.-20.5.2012)

16.5. Eurosport zostrih turnaja The PLAYERS Championship
22:00
16.5. Eurosport zostrih turnaja Turkey Open
23:00
17.5. Nova Sport magazín European Tour (19)
18:00
17.5. Golf Channel PP 1.kola HP Byron Nelson Championship
21:00
17.5. TA3 golfové spravodajstvo 22:45
17.5. Nova Sport Z 1.kola Volvo World Golf Match Play Championship
23:10
18.5. Golf Channel PP 2.kola HP Byron Nelson Championship
18.5. Nova Sport Z 2.kola Volvo World Golf Match Play Championship
23:10
19.5. Golf Channel PP 3.kola HP Byron Nelson Championship