Čo majú nové slovenskí reprezentanti?Čo majú nové a čo očakávajú od sezóny 2009? Oslovili sme špičkových slovenských golfistov.
Lujza Bubánová
„Myslím si, že prípravu na sezónu sa mi podarilo začať celkom úspešne. A to v prvom rade pravidelnou posilňovňou s trénerom a tiež pobytom v teplejšom podnebí vyše mesiaca. Trénujem v španielskej Marbelli na ihrisku La Quinta. Popri tréningu a hraní aj pracujem na oddelení marketingu a predaja. Takýmto spôsobom som sa dostala k bezplatnému golfu a zároveň som mala možnosť učiť sa a podieľať sa na vedení golfového klubu. Spolupráca funguje skvele a je veľmi pravdepodobné, že sa sem vrátim aj neskôr. Mám tu skvelé možnosti na každodenný tréning a tiež dokonca možnosť konzultovať svoju hru s takými svetovými hráčmi, ako je Manolo Pinero alebo Jeff Hall.“
„Od najbližšej sezóny očakávam, že bude oveľa lepšia, ako ta predošlá. Viac k tomu nepoviem, aby som to nezakríkla...“
Zuzana Bieliková
„Počas zimy sa pripravujem na letnú sezónu prevažne kondične, striedam posilňovanie s bicyklom a behom. Golf v teplých krajinách som vymenila za tréning na 3D simulátore, ktorý mám veľmi blízko a tak úplne nevyjdem z golfového rytmu. Jeho výhodou je dobrá analýza švihu.“
„Reprezentačný kalendár turnajov je veľmi pestrý. Obohatením všetkých sústredení bude najmä vynikajúci Gary Allis, na ktorého sa nesmierne teším. Teším sa na nové výzvy počas sezóny, verím, že sa nominujem aj na zahraničné turnaje a budem dobre reprezentovať. Najviac očakávam zníženie môjho hcp a skvalitnenie hry.“
Victoria Tomková
„Práve som v Orlande, študujem na University of Central Florida CF a hrám za univerzitný Women's Golf Team. My sme už v sezóne, teda veľa hráme, trénujeme a cestujeme. Chodíme po turnajoch v Južnej Karolíne, Texase, Arizone, Oklahome...
„Koncom mája by som rada prišla do Európy. Už sa teším na Slovensko, na to, že opäť uvidím svojich priateľov a budem tu venovať golfu. Rada by som vyhrala všetky turnaje, ktoré budem na Slovensku hrať.“
Veronika Falathová
„Zima je na Slovensku ozaj tuhá a dlhá. Toto je pre mňa nepríjemné osvieženie pamäti, keďže posledných šesť zimných období som strávila na ihriskách v USA. U nás sa s golfom teraz stretávam najmä v indoore, ale odcestovala som si zatrénovať aj do Talianska, kde mám rodinu. Keďže golfovať sa veľa nedá, venujem sa posilňovaniu a kondičke. Bohužiaľ, práve pri posilňovaní som si v Taliansku „vyrobila“ úraz. Odniesli si to kríže, najmä krížová kosť, ktorá mi pri páde praskla. Po prvých bolestivých týždňoch sa už zotavujem a verím, že onedlho sa pustím do ďalších tréningov.
„Očakávam, že zima bude čoskoro za nami, naše ihriská budú pripravené na sezónu a že dovtedy budem aj ja definitívne fit.“
Barbora Kachlíková
„Zranenie ruky z majstrovstiev sveta v Austrálii som si liečila až do konca roka 2008. Takže minulá golfová sezóna sa pre mňa skončila predčasne. Vzhľadom na pracovné vyťaženie a aj fakt, že nie som vyznávačom indoor golfu, v zime som sa golfu venovala minimálne. Absolvovala som však krátky tréning u profesionálneho trénera Marka Johnssona. Navštevovala som fitness centrum a bola som aj lyžovať v Alpách. Teraz rozmýšľam o výmene starých golfových palíc za nové.“
„Nemám žiadne konkrétne očakávania, ale chcela by som viac trénovať s trénerom, aj keď dnes neviem povedať, koľko času budem môcť venovať golfovým tréningom. Chcela by som pracovať viac na technike. A mať, samozrejme, z golfu radosť.“
Zuzana Kamasová, PRO hráčka
„Po dvoch týždňoch v Španielsku na začiatku januára som dobrovoľne odložila golfové palice a naplno sa venovala kondičnej príprave pod vedením kondičnej trénerky Adriany Miseje. Dvojfázové tréningy sme doplnili individuálnymi hodinami pilatesa. „Kondičku“ si dopĺňam aj častými výletmi na hory, kde sa zároveň dobíjam energiou a zbieram chuť na novú sezónu. Snowboardové výlety na južnej strane Chopku sú pre mňa tým najlepším receptom na relax, ako aj kondičku! Ale moje golfové srdce sa nezaprie a už ma ťahá späť na ihriská. Teším sa na reprezentačný výjazd s našimi mladými v Turecku začiatkom marca. Bude to pre mňa čosi nové odovzdávať mladým svoje golfové skúsenosti spolu s trénermi Garym Allissom a Dodom Sotákom. Potom nasleduje mesačná golfová príprava s trénerom Skipom Malekom v USA.“
„Po tom, ako mi to v kvalifikácii na Ladies European Tour nevyšlo, rozhodla som sa že v roku 2009 sa sústredím na SAS Masters Tour vo Švédsku. Mojím cieľom je získať plnú kartu na Európsku túru práve touto cestou. Sezóna sa pre mňa začne prvým turnajom Ladies Euro Cup na konci apríla v Španielsku. Ďalšie turnaje na SAS Masters Tour, ako aj v Európe a v Česku sú na programe od začiatku mája. Už sa teším na golfový kolotoč!“
Peter Švajlen
„V zime doma som sa pripravoval v Pressburg indoor centre. Okrem toho som chodil do fitness centra a venoval sa strečingu. Po príchode do USA, kde študujem na Cameron University, som hneď začal trénovať vonku. Pripravujem sa na „školskú sezónu“, ktorá sa začína v marci. Tento rok ukončím bakalárske štúdium a aj univerzitnú kariéru.“
„Ambície na sezónu 2009 mám vysoké. Chcel by som sa pravidelnejšie umiestňovať na popredných priečkach turnajov v Európe a jeden by som rád aj vyhral. Rovnako i v Amerike by som chcel potiahnuť náš tím na majstrovstvá USA. Bol by som veľmi sklamaný, ak by sme sa tam tento rok nedostali. Myslím si, že tento raz máme naozaj reálnu šancu majstrovstvá vyhrať.“
Juraj Zvarík
„Čo nové? Zmenil som si najmä tréningový program. Tento rok som začal trénovať spolu so Súkromným gymnáziom v Lopeji pod dohľadom Jozefa Sotáka. Aj počas zimy trénujeme štyrikrát do týždňa. Cítim, že môj švih sa o čosi zlepšil a vidí to tréner i spoluhráči. Absolvoval som aj niekoľkodňový pobyt v Turecku. Okrem toho cez víkendy si zlepšujem kondíciu turistikou po žľaboch v Nízkych Tatrách.“ „Čo očakávam v novej sezóne 2009? Najmä zlepšenie svojej hry a lepšie výsledky. Skrátka, byť postrachom pre súperov!“
Peter Valášek
„Mám nového trénera, ktorý mi pomáha pri golfových tréningoch a nového mám dokonca aj fitnes trénera. Tu, v USA, je veľa nových vecí, veľa nových priateľov zo všetkých kútov sveta a teda aj veľa nových zážitkov a poznatkov.“
„Mojou najväčšou ambíciou je hrať čo najviac golfu, toľko, ako sa len bude dať. A potom, je tu ešte pár ďalších očakávaní, ako vyhrať zopár turnajov, ale aj túžba spoznať nové golfové ihriská a nových ľudí. Samozrejme, teším sa aj na stretnutia a hru s ľuďmi, ktorých už poznám dlhšie.“
Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.